غذاهای ممنوع برای دیابتی ها
چه چیزی نباید در سبد غذایی شما باشد
غذاهای ممنوع برای دیابتی ها: درک اینکه کدام مواد غذایی باید در یک رژیم غذایی مخصوص دیابت گنجانده شوند به اندازهی درک اینکه از کدام مواد غذایی باید اجتناب کرد، مهم است.
این به این دلیل است که بسیاری از غذاها و نوشیدنیها دارای کربوهیدرات و شکر افزوده بالایی هستند که میتوانند باعث افزایش سطح قند خون شوند. سایر مواد غذایی نیز ممکن است بر سلامت قلب تأثیر منفی بگذارند یا به افزایش وزن کمک کنند.
در اینجا چند نمونه از مواد غذایی آورده شدهاند که اگر دیابت دارید، باید مصرف آنها را محدود یا از آنها اجتناب کنید.
۱. غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و برنج، دارای کربوهیدرات بالا اما فیبر کم هستند که میتوانند سطح قند خون را سریعتر از معادلهای کامل آنها بالا ببرند.
بر اساس یک مرور تحقیقات، برنج کامل در مقایسه با برنج سفید، در ثابت نگه داشتن سطح قند خون پس از خوردن، بسیار مؤثرتر بوده است.
۲. نوشیدنیهای شیرین شده با شکر
نوشیدنیهای شیرین شده با شکر مانند نوشابه، چای شیرین و نوشیدنیهای انرژیزا نه تنها فاقد مواد مغذی مهم هستند، بلکه در هر وعده، مقدار زیادی شکر متمرکز دارند که میتواند باعث جهش سطح قند خون شود.
۳. غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده دارای مقادیر زیادی چربی ترانس هستند، نوعی چربی که با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط شناخته شده است. علاوه بر این، غذاهای سرخ شده مانند چیپس سیبزمینی، سیبزمینی سرخکرده و چوبهای موتزارلا معمولاً دارای کالری بالایی هستند که میتوانند به افزایش وزن کمک کنند.
۴. الکل
به طور کلی به افراد دیابتی توصیه میشود که مصرف الکل خود را محدود کنند. دلیل این امر این است که الکل میتواند خطر افت قند خون را افزایش دهد، به ویژه اگر بر روی معده خالی مصرف شود.
غذاهای ممنوع برای دیابتی ها
۵. غلات صبحانه
اکثر انواع غلات صبحانه حاوی مقادیر بسیار بالایی از شکر افزوده هستند. برخی از برندها به اندازه برخی دسرها، شکر را در یک وعده غذایی قرار میدهند.
هنگام خرید غلات، حتماً برچسب تغذیهای را با دقت بررسی کنید و نوعی را انتخاب کنید که دارای شکر کم باشد. به عنوان جایگزین، میتوانید جو دوسر را انتخاب کرده و با کمی میوه تازه به صورت طبیعی شیرین کنید.
۶. آبنبات
آبنبات حاوی مقدار زیادی شکر در هر وعده است. معمولاً دارای شاخص گلیسمی بالایی است، به این معنی که احتمالاً باعث ایجاد جهشها و افتهای سطح قند خون پس از خوردن میشود.
۷. گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده مانند بیکن، هات داگ، سالامی و گوشتهای سرد برشته دارای مقادیر بالایی از سدیم، مواد نگهدارنده و ترکیبات مضر دیگر هستند. علاوه بر این، مصرف گوشتهای فرآوری شده با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط شده است
۸. آب میوه
اگرچه مصرف آب میوه ۱۰۰% طبیعی گاهی اوقات و به میزان محدود میتواند لذتبخش باشد، اما برای افراد دیابتی بهتر است هر زمان که امکان دارد از میوههای کامل استفاده کنند.
دلیل این امر این است که آب میوه حاوی تمام کربوهیدراتها و قند موجود در میوههای تازه است، اما فاقد فیبر لازم برای کمک به ثابت نگه داشتن سطح قند خون است.